Červen 2011

Gifíci

29. června 2011 v 21:55 | Markéta


Oddělovače 2

26. června 2011 v 13:04 | Markéta


Mojéeé animace zvířat

18. června 2011 v 15:24 | Markéta |  Animace

Bílé čokoládové dukáty

18. června 2011 v 10:52 | Markéta
Těsto:
Hladká mouka160 g
Máslo90 g
Cukr - mletý70 g
Vanilkový cukr1 ks
Žloutek2 ks
Sůl1 špetka
Citronová kůra1 lžička
Poleva:
Máslo75 g
Bílá čokoláda70 g
Cukr - mletý3 lžíce
Citronová kůra1 lžička
Pomerančová šťáva2 lžíce
Bílá čokoláda (na ozdobení)

Příprava:
V míse smícháme prosátou mouku, mletý cukr, vanilkový cukr, citrónovou kůru, špetku soli, žloutky a tuk.
Zpracujeme těsto a dáme na hodinu (i déle) do ledničky odpočinout.
Potom rozválíme placku (2 mm), vykrajujeme malá kolečka (asi 4 cm) a v předehřáté troubě (150 °C) pečeme asi 7-10 minut.
Kolečka musí zůstat světlá. Vychladlá spojujeme krémem a povrch ozdobíme rozpuštěnou bílou čokoládou.
Krém: čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a dáme vychladit na pokojovou teplotu. Cukr s máslem vymícháme na hladký krém, přidáme čokoládu, pomerančovou šťávu a citrónovou kůru a znova našleháme.
Poznámka: těsto je dost měkké, já ho z ledničky odebírám po částech a vyvaluji mezi mikrotény, jinak se lepí.

Bílé čokoládové dukátky

Zdroj: recepty.cz